Συναντήθηκαν Μητσοτάκης - Θεοδωράκης (upd 2)

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, όπως έγινε γνωστό.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο, οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου, καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας», δήλωσε προσερχόμενος ο αρχηγός της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος προσωπικά στον Σταύρο Θεοδωράκη, είπε:

«Έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο, κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».

Από πλευράς του ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι «ο διάλογος είναι χρήσιμος όχι μόνο για να αισθανόμαστε εμείς καλά. Είναι για να αισθάνεται και μια ασφάλεια η κοινωνία, να ξέρει ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους, να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα». 

«Και αυτό – συνέχισε ο κύριος Θεοδωράκης - είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε στον απογοητευμένο μας λαό που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή».

«Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και θα συζητήσουμε για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε.


Αργότερα κύκλοι της ΝΔ σχολίαζαν ότι και οι δύο πλευρές, αν και από διαφορετική σκοπιά και διαφορετικές εκτιμήσεις, συμπίπτουν στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης, όπως και στην ανάγκη εξυγίανσης του κράτους. Υπήρξε κοινή διαπίστωση πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αλώσει τον τόπο και είναι επιζήμια, επισήμαιναν.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της παιδείας, το ασφαλιστικό, ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση.

«Θεωρούμε ότι ο τρόπος συνομιλίας και η στάση και των δύο, και σε αυτό συμφώνησαν, βοηθά στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου» ανέφεραν οι ίδιες πηγές. 

Ερωτώμενος στο περιστύλιο της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Δεν υπάρχει μέτωπο με τη ΝΔ. Υπάρχει όμως μέτωπο με όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις απέναντι σε πρακτικές της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, ο τρόπος που χειρίζεται το ελληνικό δημόσιο. Όλα αυτά που αποκαλύπτονται κάθε μέρα είναι τραγελαφικά. Βεβαίως έχουμε μέτωπο με όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές». 

Αναφέρθηκε όμως και στην επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και στο κάλεσμα της για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου, λέγοντας:

«Θέλω να πω στην κα. Γεννηματά ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από μια ένωση μηχανισμών. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από λύσεις. Εάν η κα. Γεννηματά έχει να απαντήσει κάτι συγκεκριμένο στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει το Ποτάμι είμαστε εδώ να την ακούσουμε. Όμως, και θα πρέπει να το επισημάνω, όσες φορές την έχω ακούσει δεν προσθέτει τίποτα στην μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού».

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Γεννηματά - Κουτσούμπα
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών τους με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αύριο, Παρασκευή μεσημέρι, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.




Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ