Συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη με αιχμές το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ & το ΕΣΡ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνάντησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της διακομματικής συναίνεσης για το «ξεμπλοκάρισμα» του ΕΣΡ, ώστε να εκλεγεί νέο και να μπορέσει να προχωρήσει «απρόσκοπτα» η διαδικασία για τις άδειες.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να πάρει θέσει για το ΔΝΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να ζητά ταυτόχρονα απόσυρση του ασφαλιστικού και να επικροτεί το Ταμείο. 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κυριακό Μητσοτάκη να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την
 δημόσια διοίκηση. «Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στην διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του δημοσίου».

Νωρίτερα, στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, οι δύο άνδρες επισήμαναν την ανάγκη για διάλογο.

«Χαίρομαι που η εκλογή σου κλείνει έναν κύκλο κακής παράδοσης και μη επικοινωνίας δύο θεσμικών παραγόντων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας τον κ. Μητσοτάκη ότι θα είναι στην διάθεση του για να τον ενημερώνει.

«Ο νέος πολιτικός πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται στην γλώσσα της αλήθειας», απάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει σε ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα «τιτιβίσματα» του πρωθυπουργού
Μετά την συνάντηση των δύο ανδρών, ο Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο twitter δύο μηνύματα στα οποία ζητούσε από την αντιπολίτευση «να πάρει θέση για τις μεγάλες μεταρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, τη Δημόσια διοίκηση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

«Είναι ώρα, μια νέα γενιά πολιτικών, να υπερβεί τη μικροπολιτική αντιπαράθεση και να μιλησει ειλικρινά για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr