Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της ΝΔ (upd 8)

Καθαρή πρωτιά σε ολόκληρη τη χώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει η ροή των αποτελεσμάτων: Κερδίζει σε Αττική, Α και Β Θεσσαλονίκης, Λάρισα, Ιωάννινα και Κρήτη, ενώ επικράτησε και στις Σέρρες. Με βάση την αναγωγή η νίκη του είναι δεδομένη. Και στη Ρηγίλλης το κλίμα λίγα λεπτά πριν τις 22:00 ήταν σαφές σχετικά με τον μεγάλο νικητή της βραδιάς.

Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 ο κύριος Μητσοτάκης έφτασε στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη όπου έγινε δεκτός με επευφημίες, χειροκροτήματα, συνθήματα και εκδηλώσεις ενθουσιασμού από πλήθος κόσμου.

Η αρχική ψαλίδα των 3 μονάδων μεταξύ των δύο υποψηφίων όχι μόνο έκλεισε αλλά και "γύρισε" υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη :

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 75%,  ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 51,4% έναντι 48,6% του κ. Μεϊμαράκη.

Από πλευράς Μητσοτάκη η ανεπίσημη εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα είναι: Μητσοτάκης 53% - Μεϊμαράκης 47% ενώ η διαφορά, επισημαίνουν, μπορεί να φτάσει και στο  55% - 45%

Από την ΚΕΦΕ δίνεται άτυπα η εκτίμηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κλειδώσει στο 54% - 46%.

Η συμμετοχή, αναφέρουν πηγές της ΝΔ, έχει ξεπεράσει το 80% σε σχέση με τον α' γύρο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 325.000 ψηφοφόρους.

Αναμένεται από λεπτό  προς λεπτό η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη η οποία βάση πληροφοριών θα είναι γραπτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από τους πρώτους πολιτικούς αρχηγούς που συνεχάρησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μέσω γραπτού μηνύματος ευχήθηκε:

«Μπράβο, ελπίζω να στρέψεις το καράβι της ΝΔ σε προοδευτικές όχθες».

Και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δώσει τα συγχαρητήρια ενώ ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες γραπτή δήλωση.

Τα συγχαρητήριά του έστειλε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης:
«Τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών» τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι «αν το πράξει αυτό θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα».
 


Πηγή: skai.gr