Στο Νταβός ο Τσίπρας – Νέα συνάντηση με τη Μέρκελ

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το προσφυγικό και οι γενικότερες εξελίξεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στις 21 και 22 Ιανουαρίου. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η διαμόρφωση θετικού κλίματος για την χώρα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης. 

Στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και άλλους ηγέτες.

Σημειώνεται ότι στις 26 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου το Ισραήλ, την επόμενη ημέρα την Κύπρο, ενώ προγραμματίζεται και επίσκεψη του στο Ιράν.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στον γερμανικό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ανέφερε πως η Ελλάδα δεν τηρεί τη συνθήκη του Δουβλίνου εδώ και χρόνια.

Πηγή: skai.gr