Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας (upd)

Με μεγάλη συμμετοχή και ομαλά, χωρίς τεχνικά προβλήματα, εκτυλίσσεται από τις 7:00 το πρωί ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις περισσότεροι από 100.000 πολίτες είχαν προσέλθει στις κάλπες τις πρώτες έξι ώρες της ψηφοφορίας. 

Η συμμετοχή είναι άλλωστε το μεγάλο στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο ώστε να έχει λαϊκή νομιμοποίηση ο νέος πρόεδρος, αλλά και ώστε να φανεί το έρεισμα της παράταξης στην κοινωνία.

Τα εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ. Στις 21:00 το βράδυ αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα και στις 23:00 εκτιμάται ότι θα έχει διαμορφωθεί η τελική εικόνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν σε ένα από τα 1.602 εκλογικά τμήματα ώστε να συμμετάσχουν, προσκομίζοντας απλώς την αστυνομική ταυτότητά, το δίπλωμα οδήγησης ή το διαβατήριό τους.

Όλα τα εκλογικά κέντρα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος (μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ), ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις.



«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης», δήλωσε από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τόνισε ότι η σημερινή ψήφος διασφαλίζει την ενότητα της ΝΔ. «Στηρίζουμε την κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης δύναμης, είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας, σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, απευθύνοντας πρόσκληση στον κόσμο να ψηφίσει.

Χωρίς να προβεί σε δηλώσεις ψήφισε στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι ψηφοφόροι που έλαβαν μέρος στον πρώτο γύρο. Ο καθένας θα ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
Πηγή: skai.gr