38 ακίνητα και επιπλέον 800.000 ευρώ οι αποκλίσεις στο «πόθεν έσχες» Σταθάκη

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τις αποκλίσεις στο «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη

Πέραν του γνωστού πια ενός εκατομμυρίου που δήλωσε με τροποποιητική ο υπουργός, επιπλέον 800.000 ευρώ δεν εμφανίζονται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή το 2012 (για το έτος 2011). Πρόκειται για καταθέσεις στις οποίες είναι συνδικαιούχος με τη μητέρα και τον αδελφό του.

Για το θέμα εξάλλου είχε δηλώσει χθες βράδυ ο κύριος Σταθάκης: «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς».

Αναφορικά δε με τις συμμετοχές σε ακίνητα για τις οποίες ο υπουργός υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι πρόκειται για τριάντα οκτώ (38) ακίνητα με συμμετοχές από  3% έως 66 % εκ των οποίων ορισμένα μεγάλα ακίνητα και εμπορικά κτίρια στα Χανιά, διαψεύδοντας τον κύριο Σταθάκη. 

Οι αποκλίσεις φέρονται να αποκαλύφθηκαν πάντως από τη συμπληρωματική δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε ο Γιώργος Σταθάκης και όχι από την έρευνα των Ορκωτών Λογιστών. 

Πρέπει να περιμένουμε πρώτα το πόρισμα (από τον περαιτέρω και κατά προτεραιότητα, με κάθε μέσο έλεγχο των Ορκωτών Λογιστών) δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας ότι η διερεύνηση μιας υπόθεσης δεν ποινικοποιείται. 
Πηγή: skai.gr