Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο Παρίσι

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν είχε σήμερα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα COP21.

Στην σύντομη και κατ' ιδίαν συνομιλία τους εκτίμησαν ως θετικά τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ Τουρκίας, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα η κυβέρνηση είχε δώσει διευκρινήσεις για την διαγραφή των αναρτήσεων του Αλέξη Τσίπρα από τον αγγλικό του λογαριασμό στο twitter, για όσα είπε στον Αχμέτ Νταβούντογλου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, με κυβερνητικούς κύκλους να υποστηρίζουν ότι η ανάρτηση των επίμαχων tweets μπορεί να δημιουργούσε ένταση.


Εντωμεταξύ, σύντομες κατ' ιδίαν συναντήσεις είχε ο Πρωθυπουργός και με τους Προέδρους της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι και της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, αμέσως μετά την προσέλευση του στην Παγκόσμια Σύνοδο για το κλίμα COP21.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τους Αντιπροέδρους της Γουατεμάλας, Χουάν Φουέντες Σορία, της Αργεντινής, Αμάντο Μπαντού και της Κούβας, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ Βερμούδεζ, ενώ συνάντησε τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν και τους Πρωθυπουργούς του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.




Πηγή: skai.gr