Εκλογές ΝΔ: Προβάδισμα Μεϊμαράκη στις εκλογές – Δεύτερος ο Μητσοτάκης

Προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δεύτερη θέση, δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion poll για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου λίγες ώρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 49,8%, ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,6%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποχωρεί στην τρίτη θέση με 16,9% ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης καταγράφει 9,5% με ελαφρά ανοδικές τάσεις.

Στην παράσταση νίκης ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 68,4% ενώ πρώτος είναι και στο ερώτημα «ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός» με ποσοστό 61,4%. Επίσης θεωρείται καταλληλότερος (60,8%) για πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης και ο κ. Μεϊμαράκης επιλέχθηκε από το 61,7%. Ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε 13,8%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 11,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 4,6%.

Σύμφωνα με την έρευνα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57,6% εκτιμά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Στο ίδιο ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 12,6%, ο κ. Τζιτζικώστας 11,7% και ο κ. Γεωργιάδης 5,2%. Επίσης, έξι στους δέκα πολίτες επιθυμούν να συνεχίσει ο κ. Μεϊμαράκης έναντι του 34,1% που επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας.

Κυρίαρχο κριτήριο επιλογής των ψηφοφόρων για την εκλογή του αρχηγού είναι η ενότητα (μη διάσπαση) με ποσοστό 42,5% ενώ δεύτερο στοιχείο (18,1%) είναι η επανασύνδεση με τα λαϊκά στρώματα. Οι αλλαγές στο κόμμα επιλέγονται από το 16,3% ενώ ποσοστό της τάξης του 10,8% θεωρεί την καλύτερη δυνατή αντιπολίτευση στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο πρόεδρο του κόμματος θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 7 το πρωί σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες της χώρας.

Ήδη, οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος, ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
Πηγή: skai.gr