Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Γιάννη Πανούση

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα που συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή για δεύτερη ημέρα.

Ο πρώην υπουργός που έχει καταγγείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απειλές κατά της ζωής του αλλά και σχέσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους για τρομοκρατία με αποτέλεσμα τη στοχοποίησή του εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου μετά από κατάθεση μίας περίπου ώρας, αναφέρθηκε στην υπόθεση και άφησε να εννοηθεί ότι οι διαρροές διαλόγων που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες του έγιναν σκοπίμως.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε και  πάλι την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για την οποία μίλησε με θεσμικό σεβασμό και πρόσθεσε ότι θα περιμένει την έρευνά της και την ετυμηγορία των εισαγγελικών αρχών για όσα ο ίδιος κατήγγειλε.

Ο κ. Πανούσης αρνήθηκε να πει οτιδήποτε σχετικό με την κατάθεση του και περιορίστηκε στα όσα δημόσια και ενώπιον της αρμοδίας επιτροπής της Βουλής έχει πει για την υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι δέχθηκε επιθέσεις "χυδαίως σε κάποιες περιπτώσεις" από πολιτικά πρόσωπα που τοποθετήθηκαν για την υπόθεσή του ενώ δεν παρέλειψε να πει- για άλλη μία φορά- ότι ο ίδιος απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη μετά από σχετική παρότρυνση και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην υπουργού έξω από τον Άρειο Πάγο.

«Ως πολίτης, ως άνθρωπος και ως νομικός, νιώθω υπερήφανος για τη Δικαιοσύνη της χώρας. Είναι ώρα της Δικαιοσύνης, δεν είναι η ώρα της Πολιτικής. Ολοκλήρωσα την κατάθεση μου σχετικά με αυτά που είχα αναφέρει, γιατί, όπως ξέρετε δεν έχω κάνει μήνυση ή έγκληση, αναφορά έκανα. Μέσα σε ένα κλίμα αμεροληψίας, διότι εγώ όταν λέω πιστεύω στους θεσμούς, έχω μια σωκρατική αντίληψη, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει όμως, να τιμωρηθούν οι άλλοι.

Άρχισε αυτή η διαδικασία, ακολούθησε η Κυβέρνηση να τα πάω στον Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα, μετά από μένα ας έρθουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ή που κάνουν υπαινιγμούς για διάφορα πράγματα και με χυδαίο τρόπο να πουν και τη δική τους εκδοχή.

Όποια απάντηση κι αν έρθει και  όποια απόφαση ληφθεί  από τη Δικαιοσύνη, από εμένα είναι εξ αρχής δεκτή, αποδεκτή και σεβαστή. Δεν έχω πολιτικά μέσα, δεν χρησιμοποιώ και πλάγια μέσα για να επηρεάσω κανέναν. Περιμένω τη Δικαιοσύνη και μπράβο τους με τον τρόπο που λειτουργούν.

ΔΗΜ: Για τις κασέτες;

«Δεν είναι έτσι το πράγμα, επειδή η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών θα συζητηθεί. Υπάρχει μια υποψία αναντιστοιχίας, ανάμεσα στα ακούσματα, αυτοί που άκουγαν, δεν άκουγα εγώ, στα έγγραφα και στις δημοσιογραφικές διαρροές. Ο μόνος τρόπος για να είμαστε αξιόπιστοι είναι να κάτσει το ένα πλάι στο άλλο, τι ακριβώς και με ποιον τρόπο και με ποια νομιμότητα ακούγανε αυτοί που ακούγανε, καταγράφανε αυτοί που καταγράφανε, τί αντιστοιχία έχουν με αυτά που κατέθεσα, που μου τα δώσανε, δεν τα παρήγαγα μόνος μου και τι σχέση έχουν με τις διαρροές.

Απλώς θέτω ένα ερώτημα λογικής, αν θέλετε το αποδέχεστε: Εγώ δεν διαρρέω, η Δικαιοσύνη δεν διαρρέει, ποιος διαρρέει; Ποιός άλλος έχει τα έγγραφα και μπορεί να τα διαρρέει με τον δικό του τρόπο ακριβώς για να στοιχειοθετήσει την αναφορά περί διαρροής;

Δημ. Εσείς την έχετε την απάντηση;
Απάντηση. Μέσα μου, ως εγκληματολόγος την έχω».

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου