Κλιμακώνεται η ένταση - Πανούσης στον ΣΚΑΪ: Υπουργοί και Πυρήνες μαζί τα γράφουν;

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ περνούν πλέον στην αντεπίθεση μιλώντας για μυθιστορήματα και φανταστικά σενάρια, με τον πρώην υπουργό όμως, όχι μόνο να επιμένει στα λεγόμενά του, αλλά να ανεβάζει κι άλλο τους τόνους, εκτοξεύοντας και νέες ρουκέτες.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κυρίου Πανούση σε επικοινωνία του με τον ΣΚΑΪ στην οποία αναφέρει: «Υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις. Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» με αποκάλεσαν «κατά φαντασίαν... Πρωθυπουργό». Βλέπω υπουργούς να λένε ότι θέλω να γράψω ένα μυθιστόρημα. Εδώ υπάρχει ένας κοινός τόπος για το πρόσωπό μου. Ήθελα να ήξερα μαζί τα γράφουν αυτά που λένε;».

Υπογραμμίζεται πως ο κ Πανουσης μαζί με τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη θα κληθούν στην Eπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκείμενου να εξεταστούν οι καταγγελίες.

Στο κάδρο της υπόθεσης έχει μπει εν τω μεταξύ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, που θεωρώντας πως φωτογραφήθηκε από τον Γιάννη Πανούση καταγγέλλει τον πρώην υπουργό αμφισβητώντας την ύπαρξη των διαλόγων.

Ο κ. Λάμπρου πάντως παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία με κρατουμένους, υποστηρίζοντας ότι η όποια επικοινωνία του ήταν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως σύμβουλος του υπουργείου δικαιοσύνης, θέση στην οποία παραμένει ως σήμερα αμισθί, παρά τα περί του αντιθέτου υποστηριζόμενα από τον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο.

Μάλιστα το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε διευκρινίσεις, σημειώνοντας ότι από τις 28 Αυγούστου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος, αλλά μετέχει αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα, για αυτό ήταν στην πρόσφατη επίσκεψη του κ Τσίπρα στις φυλακές Διαβατών.

Υπάρχει εξάλλου και σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, πριν από περίπου 10 μέρες δηλαδή, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε τη μετάβαση του κυρίου Λάμπρου στη Θεσσαλονίκη, προκείμενου - όπως είπε ο ίδιος ο κ Λάμπρου το πρωί - να συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα, στα εγκαίνια της μονάδας απεξάρτησης, στις φυλακές Διαβατών.
Πηγή: skai.gr