Κλείσιμο

Βενιζέλος για ν/σ Παππά: Μηχανισμός εκβιασμών, διαμορφώνει νέα τζάκια στα ΜΜΕ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για άρθρα του νομοσχεδίου για της τηλεοπτικές άδειες υπέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τζάκια στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να συναλλάσσεται αδιαφανώς με άγνωστα συμφέροντα.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ψευδεπίγραφο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι το χρησιμοποιεί ως ένα μηχανισμό συνεχούς εκβιασμού και πιέσεων προς τα σημερινά ΜΜΕ μέχρι να οργανωθούν τα νέα τζάκια.

«Ενώ περιμένουμε να γεννήσει το όρος ένα ν/σ που θα κάνει πάταγο παρουσιάζεται ένα που λειτουργεί ως όχημα διευκόλυνσης της αδιαφάνειας και της διαπλοκής» δήλωσε ειρωνικά. 

Αναφορικά με τον αριθμό των αδειών, ο κος Βενιζέλος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει περιορισμός, καθώς αυτό παραβιάζει την αρχή της πολυφωνίας. Ο αριθμός αδειών και χάρτης συχνοτήτων πρέπει να συμβαδίζουν με την ψηφιακή εποχή – αλλιώς παραβιάζεται ο κανόνας της πολυφωνίας, σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.  

Σε παρέμβαση για το νομοσχέδιο του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες προχώρησε στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την πρόθεσή της να στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, υπό τον όρο όμως ότι θα γίνουν «οι απαραίτητες αλλαγές» εκφράζει στο μεταξύ η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr