Απόφαση για αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου στο υπουργικό

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε η κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η αποπομπή βασίζεται στο νόμο περί πλημμελήματος. 

Η συνεργασία των δύο πλευρών εδώ και καιρό ήταν ανύπαρκτη, καθώς η κ. Σαββαΐδου αρνούνταν να παραιτηθεί παρά τις έντονες πιέσεις από το Μαξίμου και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προσωπικά, αλλά και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στα ΜΜΕ που την καλούσαν να παραιτηθεί.

Η κατάσταση έφτασε δε "στο απροχώρητο" μετά την επιστολή της ΓΓ. Εσόδων, με την οποία έβαλλε δημοσίως κατά της κυβέρνησης αντιπαραβάλλοντας τη στάση που τήρησε στο πρόσωπό της με αυτή των κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη στο θέμα των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Σαφείς υπαινιγμούς ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου δεν ενήργησε μόνη της, αλλά κατόπιν εντολής της κυβέρνησης στο ζήτημα του χρόνου απόδοσης του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων, αφήνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης, επικαλούμενος τη δήλωση Σαββαΐδου σύμφωνα με την οποία είχε ενημερώσει προσωπικά από τον Ιανουάριο του 2015 την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και τον τότε προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Φραγκίσκο Κουτεντάκη αναφορικά με τη δυνατότητα τροποποίησης της εν λόγω απόφασης ώστε να επισπευθεί από την κυβέρνηση η διαδικασία απόδοσης του φόρου, ζητά να κατατεθούν τυχόν γραπτές επιστολές ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντάλλαξε η κα Σαββαΐδου με την κα Βαλαβάνη και τον κο Κουτεντάκη ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο της κυβέρνησης καθώς και το περιεχόμενο των απαντήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο
βουλευτής της ΝΔ ρωτά αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της κας Σαββαίδου ότι είχε εγκαίρως ενημερώσει την κυβέρνηση και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο για το θέμα του προστίμου

Πηγή: skai.gr