Βορίδης: Ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στην Ελλάδα – Αναποφάσιστος για την ηγεσία

«Στην Ελλάδα υπάρχει ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, η Δεξιά το επέτρεψε και δεν έδωσε τις μάχες που πρέπει να δώσει» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Ερωτηθείς δε για τις υποθέσεις Σταθάκη και Φλαμπουράκη ο βουλευτής απάντησε «είναι απίθανο που δεν μιλάει για αυτό η κυβέρνηση, σα να μην έχει συμβεί τίποτε... Ψιχαλίζει...»

Αναφορικά με την κούρσα για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ, ο κ. Βορίδης δήλωσε αναποφάσιστος για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει: «Πρέπει να ακούσω και από τους τέσσερις υποψηφίους, περισσότερα πράγματα, πώς σκέφτονται την Ελλάδα μετά το μνημόνιο» σχολίασε. Ο βουλευτής παρατήρησε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ «πρέπει να μην κρύβεται πίσω από τις ταμπέλες του, πρέπει να μας πει το περιεχόμενο της ‘πραμάτειας’ που έχει... Πρέπει να είναι συνθετικό κόμμα που δεν πρέπει όμως να κάνει πίσω στις αρχές και τις αξίες του». «Δεν ήταν κοινή μας απόφαση η υποψηφιότητα του Άδωνη, συζητήσαμε, αξιολογώ την υποψηφιότητά του όπως όλων, το σκέφτομαι» διευκρίνισε ο κ. Βορίδης.

«Αντί να κόβει δαπάνες η κυβέρνηση αυξάνει φόρους» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. «Πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να κάνει πράξη ό,τι λέει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και την αναδιάρθρωση χρέους ώστε η χώρα να καταστεί επενδύσιμη» τόνισε. ΄

Σε ό,τι αφορά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η ΝΔ πρώτον πρέπει να την αναγνωρίσει, και δεύτερον «να χαράξει στρατηγική για αντιμετώπιση της... Πρέπει να αντιμετωπίσεις τα ιδεολογικά ζητήματα πρέπει να υπάρξουν ιστορικοί που θα παρουσιάσουν δική μας οπτική πρέπει να δουλέψουμε στις θέσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr