Στο «μικροσκόπιο» το πόθεν έσχες δύο υπουργών

Σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με ζητήματα περιουσιακής κατάστασης δύο υπουργών και δύο πρώην βουλευτών εγείρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, και πρόκειται άμεσα να απασχολήσουν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες με δήλωσή της επιβεβαίωσε η πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Πόθεν Εσχες Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η περίπτωση του ενός υπουργού αφορά αδήλωτο επί τριετία ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ – που φαίνεται να δηλώθηκε εκ των υστέρων με συμπληρωματική δήλωση, ενώ του έτερου συμμετοχή του σε μετοχολόγιο εταιρείας.

Οι δύο πρώην βουλευτές εμφανίζονται να έχουν φορολογικές εκκρεμότητες. Η χθεσινή σχετική «διαρροή» έχει ειδικό ενδιαφέρον, καθώς, εκτός των άλλων, δεν συμπεριλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με δεκάδες άλλες υποθέσεις, το προβληματικό περιεχόμενο των οποίων είχε γνωστοποιηθεί – επίσης με γενικόλογο τρόπο – από την τότε αντιπρόεδρο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την τότε «πληροφόρηση», συνεχιζόταν ο έλεγχος για 110 περιπτώσεις που έχρηζαν, όπως σημειώθηκε, περαιτέρω διερεύνησης για διάφορους λόγους (όπως μη υποβολή δήλωσης, έλλειψη παραστατικών, περιπτώσεις μη δικαιολόγησης περιουσιακών στοιχείων). Οι υποθέσεις αφορούσαν δηλώσεις που κατατέθηκαν το 2013, δηλαδή αφορούσαν χρήση 2012.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τη νέα περίοδο ορίστηκε ο κ. Γ. Βαρεμένος, ενώ, βάσει του σχετικού νόμου, σε αυτήν την 7μελή επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης ως μέλη ο Δ’ αντιπρόεδρος κ. Νικ. Κακλαμάνης και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι ένας αρεοπαγίτης, ένας σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

http://www.kathimerini.gr/834577/article/epikairothta/politikh/sto-mikroskopio-to-po8en-esxes--dyo-ypoyrgwn
Πηγή: Καθημερινή