Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει, το απόγευμα (Πέμπτη) στις 17.30, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης  βρίσκεται η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Θα περιλαμβάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις προτάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου την ημερομηνία του οποίου θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, η οποία περαιτέρω αναμένεται να εκλέξει γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν τον Παναγιώτη Ρήγα, και νέα Πολιτική Γραμματεία, που θα οδηγήσουν το κόμμα στο συνέδριο. 

Πολιτικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, είναι η μέγιστη επανασυσπείρωση των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρείται κρίσιμο από τους επιτελείς να ξαναγίνει ελκυστικός στη νέα γενιά, με ανοιχτή την δυνατότητα επιστροφής στελεχών που αποχώρησαν στα πλαίσια της διάσπασης.

Αναφορικά με τις ιδεολογικές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος, οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν ότι είναι ανούσιο να γίνεται λόγος για κατάργησή τους καθώς ακόμη και αν καταργηθούν τυπικά, δεν νοείται κατάργηση των ιδεολογικών χώρων και των ομαδοποιήσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κόμματα.

Πηγή: skai.gr