Θρίλερ με την υποψηφιότητα Γεωργιάδη για την προεδρία της ΝΔ (upd2)

Θρίλερ με την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Με ομόφωνη απόφαση της, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος έκρινε ότι η υποψηφιότητα είναι άκυρη καθότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα, με δεδομένο ότι ο κ. Γεωργιάδης έφθασε στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού λίγα λεπτά μετά τις 18:00 το απόγευμα, οπότε και εξέπνευσε η διορία.

Προσερχόμενος εσπευσμένα στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως έμαθε την απόρριψη της υποψηφιότητάς του από δημοσιογράφους, και τόνισε πως θα υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπή.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Σάββατο, ώστε να εξετάσει την ένσταση του πρώην υπουργού.

Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε πως οι υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας τον έχουν ήδη ενημερώσει πως θέλουν τη συμμετοχή του στην εκλογική αναμέτρηση. Την αντίθεσή του με την ακύρωση της υποψηφιότητας Γεωργιάδη εξέφρασε μέσω Twitter και ο έτερος υποψήφιος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βολές Μεϊμαράκη και Μπακογιάννη κατά Παπαμιμίκου

Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος έβαλε ευθέως κατά του πρόεδρου της Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκου, τον οποίο και κατηγόρησε ότι λειτουργεί αυτόνομα.

Ο κ. Μειμαράκης επέμεινε στην πολιτική άποψη πως η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη πρέπει να γίνει αποδεκτή, με δεδομένο ότι θα είναι λάθος για λίγα λεπτά να μην λάβει μέρος στη διαδικασία.

Κατά της απόρριψης της υποψηφιότητας Γεωργιάδη τάχθηκε, με πολύ αυστηρή δήλωση και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως», είπε.







Θέση στο ζήτημα με τοποθέτηση στο Twitter έλαβε και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ανέφερε στην ανάρτησή της: «Λάθος κ.Παπαμίκο κ μελη της επιτροπής, αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση. ΝΜ»


Πηγή: skai.gr - Γιάννης Καντέλης