ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τσίπρας: Έχουμε υποχρέωση τη γρήγορη υλοποίηση των συμφωνηθέντων (upd3)

Αυστηρό μήνυμα προς υπουργούς: «Δεν είστε μόνιμοι (...) λιγότερα συνθήματα, περισσότερη δουλειά (...) Όχι στις εμφανίσεις στα ΜΜΕ»

Η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου

 
Μήνυμα προς τα κυβερνητικά στελέχη -τα οποία προειδοποίησε ότι δεν έχουν μονιμότητα στην κυβέρνηση- και την κοινή γνώμη, ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση τη γρήγορη υλοποίηση των συμφωνηθέντων στις 13 Ιουλίου απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, στόχος είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγηση για να ανοίξει η κρίσιμη συζήτηση για το ελληνικό χρέος και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Από αυτά θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα για την πορεία της οικονομίας στο εγγύς μέλλον . Η ανακεφαλαιοποίηση, αν γίνει σωστά, θα αποκαταστήσει τη ρευστότητα και η ελάφρυνση του χρέους θα δώσει αναπτυξιακή πνοή» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «έχουμε επίγνωση των δύσκολων σημείων, εμείς τα διαπραγματευτήκαμε, και γι’ αυτό γνωρίζουμε το αντίδοτο για τις παρενέργειες». «Έχει και θετικές δράσεις η συμφωνία, όχι μόνο αγκάθια... Έχει και σειρά ανοιχτών θεμάτων που έμειναν ανοιχτά λόγω της δικής μας επίμονης με μέτρα όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με δικό μας πρόσημο» σημείωσε.

«Η περίοδος της διαπραγμάτευσης τελείωσε»

«Στόχος μας είναι το τελικό αποτέλεσμα να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και του κοινωνικού συμφέροντος όπως σε θέματα όπως τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Να μη χάσουμε ούτε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει εκ νέου σε φαύλο κύκλο την οικονομία» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα στηρίζεται στο σεβασμό και την προστασία της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Είπε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των Ελλήνων και ειδικά των νέων για να μην υπάρχει διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό. Ζήτησε επίσης «να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής, και να σπάσουμε το απόστημα με το φθαρμένο πολιτικό σύστημα».

«Η περίοδος της διαπραγμάτευσης τελείωσε, ήρθε η ώρα να ανταποκριθούμε στην εντολή και την εμπιστοσύνη του ελληνικού» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφότου προηγηθεί διαβούλευση, θα κατατεθούν στη Βουλή το ν/σ για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, το ν/σ για λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων. το ν/σ για την εκπαίδευση, το ν/σ για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών, το ν/σ για την έρευνα και την καινοτομία, και το ν/σ για την επιλογή προϊστάμενων στη δημόσια διοίκηση. «Είναι ανάγκη να επιταχύνουμε το έργο μας με μεθοδικότητα και ταχύτητα» παρατήρησε.

Για προσφυγικό: «Κρίνεται η ταυτότητα της Ευρώπης»  

Ο πρωθυπουργός εστίασε όμως και στο προσφυγικό ζήτημα, καλώντας εκ νέου την ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε η Μεσόγειος και το Αιγαίο να μη γίνονται υγροί τάφοι. «Εδώ κρίνεται και η ταυτότητα της Ευρώπης. Ποια Ευρώπη θέλουμε; Τους φτωχούς στα νησιά μας που προσφέρουν ψωμί στους μετανάστες στα νησιά μας ή τα δακρυγόνα και τους φράκτες; Σήμερα έχουμε μια Ευρώπη που υψώνει ξανά τείχη... Η αξία της αλληλεγγύης δεν είναι α λα καρτ αξία, πρέπει να μοιραζόμαστε την ευθύνη και τις δυσκολίες» ανέφερε με νόημα.

«Όχι στις εμφανίσεις στα ΜΜΕ, δεν είστε μόνιμοι»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς, δηλώνοντας ότι θα αξιολογούνται και ότι δεν είναι δουλειά τους να εμφανίζονται στα κανάλια: «Το πρώτο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι δεν είστε μόνιμοι, τα υπουργεία δεν ανήκουν σε σας, ανήκουν στον ελληνικό λαό... Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη δεν αντιστοιχεί στο δικό μας αξιακό πλαίσιο και δεν θα γίνει αποδεκτή» προειδοποίησε. «Δεν έχετε χρόνο» διαμήνυσε. «Σε έξι μήνες θα πρέπει να έχετε παρουσιάσει αναλυτικό απολογισμό των επιτευγμάτων και του έργου του χαρτοφυλακίου σας και με βάση αυτό θα κριθείτε. Τέλος να σταματήσετε, άμεσα τις συνεχείς εμφανίσεις τηλεοράσεις, σας επέλεξα για υπουργούς για να λύνετε τα προβλήματα του λαού όχι για να κάνετε τηλεοπτικές εμφανίσεις, υπάρχουν άλλοι γι’ αυτό» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει με το έργο του όχι με τα πολλά έργα... Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά» ήταν το σύνθημά του.

Ανακοίνωσε επίσης τη διαμόρφωση τριών κύκλων υπουργείων, ο ένας με τα παραγωγικά υπουργεία, ο δεύτερος με τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας, και ο τρίτος κύκλος με θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

 
Κουμουτσάκος:Αλλοδαποί «χάνονται» μετά από απόφαση ότι δε δικαιούνται άσυλο
«Έχουμε βρει ένα διάτρητο σύστημα, και δεν διορθώνεται αυτό σε ένα μήνα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής...
23.08.2019, 09:32
Μητσοτάκης στο Μάτι: Αποδείξαμε πως η εκκαθάριση του οικοπέδου ήταν εύκολη
«Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί» σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως με την βοήθεια του ιδιωτικού...
23.08.2019, 09:22
Μητσοτάκης: Είμαστε πλέον χώρα με αυτοπεποίθηση - Στόχος το αναπτυξιακό σοκ
Αναφερόμενος στους στόχους των επισκέψεών του, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός...
23.08.2019, 07:11
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για προσωπικά δεδομένα - Τι προβλέπει
Με τις προωθούμενες διατάξεις, οι δημόσιοι φορείς ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων ο οποίος μπορεί να...
22.08.2019, 21:26
Χαρακόπουλος: Πυλώνας της Δημοκρατίας η ανεξάρτητη δικαιοσύνη
Ο κ. Χαρακόπουλος που μετέχει στη Διάσκεψη των προέδρων ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας...
22.08.2019, 20:27
Μητσοτάκης στο France 24: Έτσι θα πετύχουμε μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο...
22.08.2019, 19:44
Απάντηση Σπίρτζη στο ΚΙΝΑΛ: Δημόσιος έπαινος η κριτική απέναντί μας
«Παρά την τραγική στιγμή, δεν μπορώ παρά να απαντήσω στη συνεχιζόμενη εμπάθεια του ΚΙΝΑΛ απέναντι τόσο στο...
22.08.2019, 18:52
Συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν: Το μήνυμα της Γαλλίας στην Τουρκία
Η Γαλλία είναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια αλλά και στα βάθη των αιώνων και την...
22.08.2019, 16:42
ΚΙΝΑΛ κατά Σπίρτζη για δυστύχημα στον Πόρο:Ήταν απασχολημένος με ρουσφέτια
Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει να αναζητηθούν ευθύνες από τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για το ότι δεν έπραξε...
22.08.2019, 16:16
Θεοδωρικάκος: Κατάργηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση
Στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω μας νέας...
22.08.2019, 15:52

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.