Μεϊμαράκης: Δώσαμε τη μάχη με αξιοπρέπεια - Συγχαίρω τον κ. Τσίπρα (upd)

Τα αποτελέσματα των εκλογών αναλυτικά ΕΔΩ

«Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, συγχαίρω τον κ. Τσίπρα και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά και την τελική εκτίμηση του exit poll για το εκλογικό αποτέλεσμα, που δείχνει ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και κάποιοι νομίζανε ότι θα μας τελειώσουν», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ «ούτε διαλύεται ούτε τελειώνει.»

Ερωτηθείς δε για το ζήτημα της ηγεσίας της ΝΔ είπε ότι το κόμμα έχει δημοκρατικές διαδικασίες και «αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους».

«Όταν ξεκινήσαμε πριν πέντε βδομάδες, το αποτέλεσμα πιστεύαμε ότι θα ήταν ακόμα χειρότερο, για αυτό, όπως θυμάστε, δημοσίως είχα πει ότι δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν εκλογές και να μπει σε ταλαιπωρία η χώρα» σημείωσε ο κύριος Μεϊμαράκης και συνέχισε:

«Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη - συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

Φαίνεται ότι τις τελευταίες τέσσερις - πέντε βδομάδες η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε και ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά. Και σε αυτό θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους ανώνυμους νεοδημοκράτες που με θέρμη, με πίστη, με αυταπάρνηση έδωσαν αυτή τη μάχη και ανέβασαν το βαθμό αυτοπεποίθησης και έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για το μέλλον».


Πηγή: skai.gr