Θεοδωράκης προς πολίτες: Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός

Έκκληση στους πολίτες, και ειδικά τους νέους, να ψηφίσουν, ανεξαρτήτως των πολιτικών τους προτιμήσεων, απηύθυνε το Σάββατο ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης λίγες ώρες πριν τις εκλογές.

Η καθιερωμένη Σαββατιάτικη «ανάπαυλα» πριν από τις εκλογές βρήκε τον κ. Θεοδωράκη παρέα με φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους στο καφέ του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών «Ι. Φωκιανός».

Λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί σήμερα. Περπάτησα στoυς δρόμους της Αθήνας το πρωί και συνάντησα πολλούς που δεν έχουν πάει να ψηφίσουν, που δεν φεύγουν δηλαδή για τα χωριά τους, και άλλους που δεν θα πάνε να ψηφίσουν.»

«Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός και νομίζω ότι αυτές τις ώρες θα πρέπει να γίνει μια έκκληση από όλους μας να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Δε με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν, αλλά είναι λάθος να υπάρξει μικρή συμμετοχή στις εκλογές και να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που πρέπει να έχουν λόγο, και όχι να αφήνουν τις γιαγιάδες τους να αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα λειτουργήσει η λογική τις τελευταίες ώρες και να μην έχουμε τόση αποχή όσο φαίνεται ότι θα έχουμε.»

Πρώτος στόχος του Ποταμιού είναι να αποφευχθεί πάση θυσία η προσφυγή σε νέες εκλογές μέσα στην επόμενη τριετία και στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, ακόμα κι αν δεν λάβει μέρος σε αυτήν, δήλωσε στο μεταξύ την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

O κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί «δεδομένη» τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, διευκρίνισε όμως ότι το κόμμα μπορεί εναλλακτικά είτε να στηρίξει είτε να ανεχτεί το επόμενο σχήμα.
Πηγή: skai.gr