Βαρουφάκης: Στηρίζω βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας

Την προσωπική στήριξή του στη Λαϊκή Ενότητα, σε συγκεκριμένους βουλευτές της, αλλά και στο ΚΚΕ, εκφράζει με νέα δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν κόμματα που δεν υποστηρίζουν τη «βέλτιστη» εφαρμογή του νέου Μνημονίου ως λύση για τα προβλήματα της χώρας – πλην της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βαρουφάκης ουσιαστικά προτρέπει τους ψηφοφόρους να μην υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, σημειώνοντας πως η ηγεσία του κόμματος έχει «αποδεχτεί» το «δόγμα Παπακωνσταντίνου» – όπως το αποκαλεί – για τη «μόνιμη αιτιολόγηση αποδοχής των Μνημονίων».

«Σε όσους εξακολουθούμε να θεωρούμε το εν λόγω Δόγμα άκρως προβληματικό [...] απομένουν οι εξής επιλογές: Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, η Λαϊκή Ενότητα, ή κόμματα που δεν ελπίζουν στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές επιλογές του, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι προτίθεται να στηρίξει τους υποψήφιους της Λαϊκής Ενότητας Νάντια Βαλαβάνη και Κώστα Ήσυχο. Εξηγεί ότι κατά την περίοδο που ήταν μέλος της κυβέρνησης αμφότεροι τον είχαν εντυπωσιάσει με το «ήθος», την «εργατικότητα» αλλά και τον αγώνα κατά της διαπλοκής και την «απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος ο πρώην ΥΠΟΙΚ δήλωνε αναποφάσιστος όσον αφορά τις εκλογές.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης επιτίθεται στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές αποσκοπούν στην «ακύρωση» του «γενναίου Όχι»που δόθηκε στο δημοψήφισμα αλλά και στη «νομιμοποίηση» της «συνθηκολόγησης» που ακολούθησε, με την υπογραφή του «αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ου Μνημονίου».

Αποχή, ΛΑΕ ή ΚΚΕ συστήνει από την πλευρά του ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
Πηγή: skai.gr