Φωτίου: Πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ εν μέσω capital controls

Εφάπαξ ποσό ύψους 70.000 ευρώ φέρεται να εισέπραξε η Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ενόσω ήταν αναπληρώτρια υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή εφάπαξ έχει ανασταλεί από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000.

Παράλληλα, ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν καταβληθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις μπορούν να φτάσουν και τα τέσσερα χρόνια.
Πηγή: skai.gr