Κλείσιμο

Προβάδισμα 4 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Prorata

Μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ από τις 5 στις 4 μονάδες (28% ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 24% η ΝΔ), συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπησή της, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Prorata.

Επίσης, η δημοσκόπηση προβλέπει οχτακομματική βουλή, με το ποσοστό όσων απαντούν «δεν ξέρω/δεν απαντώ» να ανέρχεται στο 15%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ 5%, ΠΟΤΑΜΙ 5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 3% και ΑΝ. ΕΛΛ. 2,5%. Στο 1,5% το άκυρο/λευκό, στο 10% η αποχή.

Το ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών δηλώνει ότι το παρακολούθησε το 71% των ερωτηθέντων, ενώ «όχι» απαντά το 29%. Στο ερώτημα «ποιος σάς έπεισε περισσότερο;», η απάντηση «κανένας» βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 41%, ενώ το 33% λέει «Τσίπρας» και το 26% «Μεϊμαράκης».



Όσον αφορά τις προσωπικότητες των δύο μονομάχων οι συμμετέχοντες τους αποδίδουν τις εξής ιδιότητες: χαρακτηρίζουν «Πολύ και αρκετά έντιμο» 47% τον Αλέξη Τσίπρα και 39% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, «πολύ και αρκετά αναποφάσιστο» 38% και 26% αντίστοιχα και «πολύ και αρκετά φθαρμένο» 21% και 42%.

Όσον αφορά την προέλευσή τους οι Αναποφάσιστοι κατατάσσονται: ΣΥΡΙΖΑ 38%, ΝΔ 8%, Ποτάμι 7%, Αποχή-Άκυρο 13%, Αδιευκρίνιστη ψήφος 15% και Υπόλοιπα 19%. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα διεύρυνσης της επιρροής του.

Σύμφωνα, τέλος, με τη ψήφο τους στο Δημοψήφισμα οι Αναποφάσιστοι προέρχονται: ΟΧΙ 51%, ΝΑΙ 35%, Άκυρο-Λευκό-Αποχή 10% και Δ.Ξ/Δ.Α 4%.
Πηγή: skai.gr