Κλείσιμο

Τσίπρας: Η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας δεν θα πάει χαμένη

Για πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, τονίζοντας ότι η χαμένη ψήφος ενισχύει τη ΝΔ.

«Για εμάς, η συμφωνία της 12ης Ιούλη δεν είναι η μία και μοναδική πυξίδα, όπως είναι για τη ΝΔ, για το ΠΑΣΟΚ, για το Ποτάμι. Όπως είναι για όλους εκείνους που, κάθε μέρα επί έξι μήνες, μας σταύρωναν γιατί δεν υπογράφαμε συμφωνία με τους δανειστές, όπως-όπως και κακήν-κακώς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει δύο βασικούς πυλώνες που δεν άπτονται της συμφωνίας και αφορούν πρώτα και κύρια την αναδιανομή προς όφελος του κόσμου της εργασίας και της πρωτογενούς παραγωγής και δεύτερο τη διεύρυνση των παραγωγικών δυνατοτήτων, που προϋποθέτει ριζικές θεσμικές αλλαγές και ρήξη με τη δομή της διαπλοκής. «Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στις 26 Γενάρη, σε κατάσταση πολιορκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι νίκη του λαού μας... Ο λαός μας αποφάσισε: Όχι στην παλινόρθωση του κομματικού κράτους της ΝΔ. Όχι στην παλινόρθωση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει χαμένη. Αυτή η άνοιξη θα είναι του λαού μας. Αυτή η άνοιξη θα είναι κερδισμένη» διακήρυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους αγρότες τόνισε ότι «όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι «θα ενταχθεί εκεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση.»

«Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά σας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που, κάθε μέρα, επί έξι μήνες, μας κατήγγειλαν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς - για το λαό και τον τόπο; Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους εκείνοι που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας;» διερωτήθηκε δε, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους.

«Όποιος την Κυριακή μείνει σπίτι του και δεν ψηφίσει, στην πράξη ψηφίζει την επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία» προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μία ακόμα φορά, δίνουμε τη μάχη μόνοι εναντίον όλων. Μόνοι, ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και πάλι εμείς θα νικήσουμε» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr