Τσίπρας: Δεν είμαστε η φωτοβολίδα της ιστορίας

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Κερατσίνι αναφέρθηκε αρχικά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας: «είμαστε εδώ, στο Κερατσίνι, όπου τέτοιες μέρες, πριν από δύο χρόνια, το μακρύ χέρι του συστήματος ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησε τον αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλο Φύσσα. Και αυτό το στυγερό έγκλημα, μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας. Στα χνάρια του Παύλου Φύσσα, που στάθηκε όρθιος ως το τέλος, βαδίζει σήμερα ένας ολόκληρος λαός. Στέκεται όρθιος στον αγώνα για δημοκρατία, δικαιοσύνη και κοινωνική προκοπή. Ξεπερνώντας τις ανηφοριές της Ιστορίας. Γιατί μέσα από τα στενά δρομάκια βγαίνει κανείς στις λεωφόρους του μέλλοντος. Και σήμερα, σ' αυτήν εδώ την πλατεία, είναι παρούσα, όσο πουθενά αλλού, και όσο ποτέ άλλοτε, η μεγάλη λαϊκή και κοινωνική συμμαχία της 5ης του Ιούλη.Η συμμαχία του μεγάλου ΟΧΙ».

Ο κύριος Τσίπρας υπογράμμισε επίσης πως: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα γραφειοκρατών και στελεχών ξεκομμένων από τις ανάσες της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Είναι ο λαϊκός κόσμος που αναπνέει και αγωνίζεται τίμια για να κερδίσει τη ζωή με την εργατική του δύναμη, στο Κερατσίνι και στη Κοκκινιά, στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη λαϊκή και προοδευτική παράταξη του τόπου. Το κόμμα που υπερασπίζετε τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, Όλες και όλους εσάς, που κάθε μέρα δίνετε το μεγάλο και δύσκολο αγώνα της ζωής. Τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης. Και όσο κι αν κάποιοι θα παλεύουν είτε να τον συρρικνώσουν είτε να τον ενσωματώσουν, δε θα τα καταφέρουν, γιατί δεν είμαστε η φωτοβολίδα της Ιστορίας. Αλλά εκπροσωπούμε τους ανθρώπους, τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ιστορίας. Γιατί δε γυρίζει ο τροχός δίχως τους ανθρώπους του μόχθου, δίχως τον κόσμο της δουλειάς. Σε εσάς λοιπόν ανήκουν οι εκλογικές επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο «σχέδιο» που κάποιοι εμπνεύστηκαν για να αποδυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό τονίζοντας : « Ένα σχέδιο είχε σχεδιαστεί και περιελάμβανε τρία στάδια: Το πρώτο στάδιο, με διάρκεια από τις 26 Γενάρη ως τις 12 Ιούλη. Σε όλο αυτό το διάστημα, μας εκβίαζαν για να αποδεχτούμε το μνημόνιο που είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση της ΝΔ. Και αν δεν το αποδεχόμασταν, να ανατραπούμε. Μας εκβίασαν με την πρωτοφανή χρηματοπιστωτική ασφυξία, με τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων - τα capital controls - και, φανερά στις 12 Ιούλη, με το Grexit. Αλλά αντέξατε - και γι' αυτό αντέξαμε και εμείς. Και ακυρώσαμε το σχέδιό τους, με το περήφανο ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη. Και μια βδομάδα αργότερα, στις 12 του Ιούλη, αποτρέψαμε το Grexit και την καταστροφή της κοινωνίας. Και επειδή βλέπουν τι τους περιμένει στην κάλπη, βάζουν τώρα σε εφαρμογή το τρίτο στάδιο για την "αριστερή παρένθεση". Το στάδιο για την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου με εκλογές. Δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του».

Για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ισχυρή εντολή αναφέροντας: «Με τα σενάρια για κυβερνήσεις "μεγάλου συνασπισμού", δήθεν "εθνικής ενότητας", κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα. Αλλά και πάλι, εσείς θα ακυρώσετε το σχέδιό τους. Με την ψήφο σας την Κυριακή στο ΣΥΡΙΖΑ. Που δε θα είναι μόνο ψήφος νίκης αλλά ψήφος ισχυρής εντολής και πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμείς δεν υπήρξαμε ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, το κόμμα μας δεν τα πήρε από τη Siemens, τα στελέχη μας δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Εμείς εξαρτιόμαστε μόνον από εσάς - από τον κυρίαρχο λαό. Από κανέναν άλλον. Γι' αυτό και μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια, με καθαρό βλέμμα. Και, κυρίως, στεκόμαστε δίπλα σας με πεντακάθαρα χέρια. Εμείς δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία. Λογοδοτούμε μόνον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, στους φτωχούς, στους άνεργους και στους αδικημένους».
Πηγή: skai.gr