Μεϊμαράκης: Το δίλημμα της κάλπης είναι αλήθεια ή ψέματα αλαζονεία ή συνεργασίες (upd)

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για κρυφή ατζέντα.

Μιλώντας επτά μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε αν μετά τις εκλογές θα είναι πρόεδρος κόμματος ο κ. Τσίπρας και προέβλεψε ότι όσο η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέφει στα ποσοστά του 3%.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε πως ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ομάδας των 53 και των σοβαρών στελεχών, προσθέτοντας ότι αυτός ο διχασμός αντανακλάται στις τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Έθεσε το δίλημμα των εκλογών «αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω, με αλήθεια ή ψέματα αλαζονεία ή συνεργασίες», σημειώνοντας ότι η ΝΔ απαντά θετικά.

Μιλώντας συγκεκριμένα στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πέταξε το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι μετά τη νίκη της Συγγρού στις εκλογές θα είναι διατεθειμένος να δεχτεί στο κυβερνητικό σχήμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος, και να εξετάσει τυχόν αίτημα του κ. Τσίπρα να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Προέβλεψε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί τέτοιο ρόλο, αλλά από την άλλη πλευρά εκτίμησε ότι αν ο κ. Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε κάποια μορφή συνεννόησης θα καταρρεύσει η κοινωνική του βάση.

Ερωτηθείς αν προτίθεται να δεχτεί ένα τρίτο πρόσωπο ως πρωθυπουργό αν ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει κάτι τέτοιο μετά από νίκη της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως ένα τέτοιο αίτημα θα ήταν «αντιδεοντολογικό» και «αντιδημοκρατικό», όμως συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αν σκοπεύει να το θέσει.

Τόνισε πάντως ότι δεν προτίθεται να εγκλωβιστεί από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα αναλάβει την πρωθυπουργία και θα απευθυνθεί σε άλλα κόμματα αν η Κουμουνδούρου δεν επιδείξει διάθεση συνεννόησης.

Επισήμανε ότι θεωρεί «εθνικά σωστό» ο κ. Τσίπρας να λάβει μέρος ούτως ή άλλως στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα συγκροτήσει η ΝΔ.

Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τέτοια έμμονη και αρνείται να συνεργαστεί. «Γιατί δεν ανταποκρίνεται θετικά ο κ. Τσίπρας, τι φοβάται; Ίσως για να μείνει απέξω και να πετροβολάει», είπε.

Σημείωσε δε ειρωνικά πως το μόνο «νέο» που έφερε μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης ήταν το νέο Μνημόνιο.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει αρνητικές «ουρές», σημειώνοντας πως τα όσα δέχτηκε η Κουμουνδούρου επαναφέρουν στο τραπέζι τις ομαδικές απολύσεις και στερούν κάθε δυνατότητα «κουρέματος» του χρέους.

Σημείωσε δε ότι για το συνταξιοδοτικό η συμφωνία του καλοκαιριού δεν αφήνει πρακτικά πολλά περιθώρια για βελτιώσεις.
Πηγή: skai.gr