Τσίπρας: Η ΝΔ θέλει να δώσουμε πίσω το έδαφος που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση

Την πεποίθηση ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του «χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος» που έφερε τη χώρα μέχρι εδώ, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Παράλληλα, δηλώνει βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. «Η επιλογή του λαού θα είναι τέτοια, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα και να προκύψει λύση κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας», τονίζει. επτά ημέρες πριν από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να δώσουμε πίσω όσο έδαφος κατακτήσαμε στη διαπραγμάτευση» τονίζει ο τέως πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στην αναμενόμενη τηλεμαχία, ξεκαθαρίζει πως η αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν θα είναι προσωπική, αν και ίδιος θα ήθελε να την μετατρέψει σε τέτοια.

Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως πρόκειται για μια πολιτική αντιπαράθεση, που σχετίζεται με τα διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα που επιδιώκει να εκπροσωπεί ο καθένας μας.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμάτα, ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε πως «το μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον επικεφαλής «των δυνάμεων της χρεοκοπίας, της διαφθοράς, της διαπλοκής και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

«Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν τις συμβουλές της συμμαχίας του ‘ναι’ σε όλα, τις παραινέσεις τους, τη στήριξη και τη συνεργασία τους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr