Κλείσιμο

Μήνυμα Μεϊμαράκη για κυβέρνηση «Εθνικής Ελλάδος» μετά τις εκλογές

Μήνυμα ότι στην περίπτωση που μετά τις εκλογές σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, στο υπουργικό συμβούλιο θα αξιοποιηθούν και μη πολιτικά πρόσωπα, με στόχο να έχει τον χαρακτήρα «Εθνικής Ελλάδος», στέλνει μέσω συνέντευξης του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Θα πρέπει να επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι όχι μόνον από τα κόμματα αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης διαμηνύει πως βασική επιδίωξη του είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας μακράς πνοής, που θα καταβληθεί προσπάθεια να περιλαμβάνει όσο περισσότερα κόμματα γίνεται.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «πρωθυπουργό του τρίτου μνημονίου και του 60ευρου» των capital controls.

«Τα επικίνδυνα πειράματα του τελευταίου επταμήνου κόστισαν ακριβά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα. Οι κίνδυνοι επίσης δεν έχουν ξεπεραστεί με την συμφωνία και οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρό, ειλικρινά ή ψεύτικα λόγια;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό τοπίο, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «είναι απαραίτητες οι συναινέσεις και οι συνεργασίες», και σχολίασε με νόημα ότι ακόμα κι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, θα είναι «υποχρεωμένος να το πράξει», καθώς το τρίτο Μνημόνιο είναι «δικό του έργο».
Πηγή: skai.gr