Έτσι θα γίνει το debate της Δευτέρας

Το σκηνικό θα είναι το ίδιο με την προηγούμενη τηλεοπτική αναμέτρηση, ενώ έξι δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα ρωτήσουν τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τα μείζονα θέματα αυτής της προεκλογικής εκστρατείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει και σε αυτό το debate ο Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ.

Αυτή τη φορά, δεν θα υπάρχουν έξι ειδικές θεματικές ενότητες, αλλά μόνο δύο, αυτές της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Κάθε δημοσιογράφος θα θέτει μία ερώτηση για εσωτερικά θέματα και μία για εξωτερικά, δηλαδή θα τεθούν 12 ερωτήσεις από τους έξι δημοσιογράφους. Στη διάρκεια αυτού του γύρου, κάθε αρχηγός θα μπορεί να σχολιάσει τις απαντήσεις που δίνει ο άλλος αρχηγός.

Όταν ολοκληρωθεί ο γύρος με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος, όπου κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορεί να υποβάλει ερώτηση στον "αντίπαλο" και επίσης να σχολιάσει την απάντηση. Στο debate της Δευτέρας, θα έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει ερώτημα και ο συντονιστής, το οποίο όμως θα είναι ίδιο και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί με τα μηνύματα Τσίπρα και Μεϊμαράκη προς τους πολίτες, διάρκειας δύο λεπτών ο καθένας.
Πηγή: skai.gr