Κλείσιμο

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΪ: Στον... πόντο ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά

Όλη η δημοσκόπηση ΕΔΩ

Μπροστά περνά ο ΣΥΡΙΖΑ (28,5%) στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου με μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ (27,5%) βάσει της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ που διενεργήθηκε την περίοδο 9-11 Σεπτεμβρίου, αφού είχε προηγηθεί και το debate των πολιτικών αρχηγών.

(Ανεβασμένο) ποσοστό 7% για την Χρυσή Αυγή που παραμένει τρίτο κόμμα. 

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, πολύ κοντά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, έπεται το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων στο 4,5%.

Η Λαϊκή Ενότητα στο όριο του 3% μπαίνει στη Βουλή ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ με 2%.

Μειώθηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων από 10,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ σε 8%. 



Περί debate
69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι παρακολούθησε την τηλεμαχία των επτά πολιτικών αρχηγών, το ποσοστό όμως όσων έμειναν αδιάφοροι είναι υψηλό και αγγίζει το 31%. Κάτι που συμφωνεί εξάλλου με τα στοιχεία της AGB για την μάλλον μέτρια έως χαμηλή θεαματικότητα του «τηλεοπτικού προϊόντος» - debate.

Ωστόσο το συντριπτικό 84% όσων το παρακολούθησαν δήλωσαν απολύτως ανεπηρεάστοι από όσα άκουσαν και είδαν, γεγονός που καταδεικνύει την εξαιρετικά μικρή επίδραση της τηλεμαχίας. 



Νικητής βγήκε ο... κανένας με 33,5% ενώ από τους... γνωστούς πολιτικούς αρχηγούς το 19% έδωσε «ψήφο» στον Πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κέρδισε τις εντυπώσεις. Σαφώς χαμηλότερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με 13,5%, είχε γίνει εμφανές ήδη από το τέλος της βραδιάς ότι «έχασε» λίγη από τη λάμψη του μαζί με το χαμόγελο – σήμα κατατεθέν του. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με 9% στους κερδισμένους, ακολουθεί παραπόδας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με 8% και έπεται ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 6%.


Προτελευταίος «τερμάτισε» στον αγώνα για «την καλύτερη παρουσία στο debate» ο Πάνος Καμμένος με 4,5% ενώ τελευταίος και με χαμηλό ποσοστό 1,5% ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Πάντως όταν το ερώτημα αντιστράφηκε σε «ποιος θεωρείτε ότι είχε την χειρότερη παρουσία στο debate o επικεφαλής των ΑΝΕΛ... ξεπέρασε τον επικεφαλής της ΛΑΕ.

Όλη η δημοσκόπηση ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr