Λαφαζάνης: Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής, έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι κόμμα της δραχμής, επιχείρησε ο πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής, αλλά ένα κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο που έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση της λιτότητας και ανάμεσα στις προτάσεις του είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και παύση πληρωμών.

Ο κ. Λαφαζάνης οριοθέτησε τη φυσιογνωμία του κόμματος του λέγοντας: «όχι στο ξεπούλημα της χώρας, όχι στη φορολεηλασία, όχι στην εθνική υποτέλεια». Υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι «δωράκι» στις μνημονιακές δυνάμεις από τον κ. Τσίπρα. Πρόσθεσε ότι όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί συμπεριφέρθηκαν με ένα τρόπο απαράδεκτο", σημειώνοντας πως «έβαλαν τα συμφέροντα της Ευρώπης και του γερμανικού κατεστημένου πάνω από το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Απέρριψε την κριτική που του ασκείται ότι μέχρι πρόσφατα συμπορευόταν με τις επιλογές της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα είχε καταψηφίσει στα κομματικά όργανα τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υποστήριξε ότι ήταν τεράστιο λάθος η μη προετοιμασία της κυβέρνησης σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων κι ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο ώστε να μην φτάσουμε στο έσχατο σημείο και να δώσουμε στους δανειστές την ευκαιρία να μας εκβιάσουν.

«Η χώρα έχει καταντήσει προτεκτοράτο και οι Έλληνες σκλάβοι» ανέφερε ο κ Λαφαζάνης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι την ώρα που μας συγκινεί όλους το δράμα των προσφύγων, δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η ελληνική νεολαία έχει καταντήσει ουσιαστικά προσφυγική με χιλιάδες νέους να φεύγουν στο εξωτερικό.
Πηγή: skai.gr