Τσίπρας: Ναι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, αρκεί να απαλλαγεί από τα βαρίδια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ υπό την προϋπόθεση ότι η κ. Γεννηματά θα απαλλαγεί από τα «βαρίδια» , όπως για παράδειγμα τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο, άφησε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.

Παράλληλα σημείωσε και την ανάγκη αλλαγής στάσης καθώς όπως είπε οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες τον στήριξαν, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει άλλη θέση.

Δήλωσε ωστόσο ότι ζητά καθαρή εντολή πλειοψηφίας και θέλει έντιμες συνεργασίες, όπως με τους ΑΝΕΛ.

Απέκλεισε παράλληλα συνεργασία με τη ΝΔ, λόγω μεγάλων διαφορών όπως είπε.

Σε ερώτηση ποιο λάθος έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του, ο κ. Τσίπρας είπε : την απόφαση για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές δεν την πήραμε τον Φλεβάρη αλλά στο τέλος, γιατί πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Για την εξωτερική πολιτική ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αυτούς τους μήνες εργάστηκε με σύνεση και σχέδιο, ότι η Ελλάδα, παρά την ένταση της κρίσης παρέμεινε σταθερή. Άφησε αιχμές για την ενεργειακή πολιτική του κ. Λαφαζάνη σε σχέση με την Ρωσία , λέγοντας ότι ενώ είναι σωστό το άνοιγμα προς τη Μόσχα, υπήρχαν υπερβολές και αυταπάτες, ενώ σημείωσε ότι έχει ισότιμη σχέση με τους συμμάχους, όπως οι ΗΠΑ.

Νωρίτερα από το Αιγάλεω ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «φτερό στον άνεμο της ιστορίας», έχει «βαθιές ρίζες» στα στρώματα της κοινωνίας που έχουν αγωνιστεί για «την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Επανέλαβε το δίλημμα μεταξύ του νέου και του παλιού, τονίζοντας πως «δεν θα αφήσουμε» το «παλιό κατεστημένο» που ο λαός «έδιωξε από την πόρτα» στις εκλογές του Ιανουαρίου να επιστρέψει «από το παράθυρο». «Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και διεκδικούμε το αύριο που ανήκει στη νέα γενιά», είπε.

Το βράδυ της Παρασκευής στις 8 ο κ. Τσίπρας μιλά στη Λιβαδειά.
Πηγή: skai.gr