Κλείσιμο

Τρίτο κόμμα η ΛΑΕ, προβλέπει ο Λαφαζάνης

Τρίτο κόμμα αναμένει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πως θα αναδειχθεί στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου η Λαϊκή Ενότητα, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Times.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών», αναφέρει και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι θα επρόκειτο για εύκολη υπόθεση, αλλά αποδεικνύεται δύσκολη άσκηση».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει επίσης ότι το ευρώ «δεν είναι κάποιου είδους φετίχ» και ότι η Ελλάδα πρέπει να το εγκαταλείψει και να επιστρέψει στη δραχμή. Εκτιμά δε ότι το μνημόνιο είναι «καταδικασμένο να αποτύχει».

Ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις του» και ότι το δικό του κόμμα «παραμένει σε πόλεμο με τη λιτότητα και τις υπερ-νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

«Αυτές οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν την αφετηρία για τον ύστατο σκοπό μας, ο οποίος είναι να κερδίσουμε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», λέει στη βρετανική εφημερίδα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, σημειώνει ότι οι πολίτες ψήφισαν «όχι στη λιτότητα», αλλά η βούλησή τους «αγνοήθηκε, πετάχτηκε από το παράθυρο, ρίχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων». Όπως σχολιάζει, «αυτό δε συνιστά στροφή στην πραγματικότητα, αλλά παράδοση σε πολιτικές λιτότητας που θα καταστρέψουν και θα αφανίσουν τη χώρα».

Ο κ. Λαφαζάνης, που χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα ως ορκισμένος εχθρός του καπιταλισμού, σχολιάζει ότι το ευρώ είναι ένα «καταστροφικό δημιούργημα» που περιορίζει τα κράτη-μέλη «εντός μίας γερμανικής οικονομικής και κοινωνικής φυλακής». Όπως συμπεραίνει χαρακτηριστικά, «η ευρωζώνη δεν έχει μέλλον, είναι καταδικασμένη».

Ο κ. Λαφαζάνης λέει επίσης ότι οι κρατικοποιήσεις τραπεζών δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως μία τρομακτική έννοια, καθώς ακόμα και η Βρετανία το έκανε στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008. «Το μόνο που χρειάζεται είναι μία πολιτική απόφαση. Και ενώ η βούληση από την πλευρά μας υπάρχει, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να γίνει μόνο αν τη στηρίξει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού», συμπληρώνει.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο