Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε καταστροφικό δρόμο από καπρίτσιο

«Εμείς θέλουμε συνεργασίες, δεν είμαστε αλαζόνες», τονίζει στο Πρώτο Θέμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνοντας υπέρμαχος της συνεννόησης σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που αποκλείει μετεκλογικές συνεργασίες με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τσίπρας για προσωπικό καπρίτσιο –απ’ ό,τι φαίνεται- ή επειδή θέλει να δραπετεύσει οδηγεί τη χώρα χωρίς καμία επιχειρηματολογία σε έναν καταστροφικό δρόμο. Αυτό, με υψηλούς τόνους, προσπάθησα να το αποτρέψω» επισημαίνει.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να διαθέτει εθνικό σχέδιο για να μπορέσει να εξέλθει από την κρίση, προσθέτοντας ότι «εμείς θα ερμηνεύσουμε τη βούληση του ελληνικού λαού», λέγοντας πάντως με νόημα ότι «το ταγκό θέλει δυο».

Τονίζει ακόμα όταν αν βγει η ΝΔ πρώτη δύναμη μπορεί να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου σε μια κυβέρνηση τετραετίας.

Συγκρίνοντας το επτάμηνο της εφαρμοσμένης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στους άλλους τομείς, δηλαδή στο μεταναστευτικό, στην ασφάλεια του πολίτη, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, πιστεύω ότι ο ψηφοφόρος θα επιλέξει τη ΝΔ. 

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης θέτει σtον τέως πρωθυπουργό το ερώτημα «ποιους ευνόησαν οι πράξεις και οι παραλήψεις του στους 7 μήνες που πέρασαν».

Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπενθυμίζει ότι «αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαμε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής τόνισα ότι μας χωρίζει άβυσσος». «Η ύπαρξη πολιτικών διαφορών δε σημαίνει ότι δεν μιλάμε» διευκρινίζει πάντως.

Σταθερότητα, συνεργασίες και αλλαγές είναι το τρίπτυχο της ΝΔ για τη νέα πορεία δήλωσε εξάλλου το Σάββατο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητώντας παράλληλα δυο τηλεμαχίες. Η μία από αυτές τις μπορεί να διεξαχθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μια δεύτερη μόνο με τον κ. Τσίπρα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr