Οριακό προβάδισμα 1,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 1,5 μόλις ποσοστιαία μονάδα της ΝΔ (22,6% έναντι 21,1%), ενώ σε μια ακόμη δημοσκόπηση οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός βουλής καταγράφοντας 2,4%.

Το 79% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι απογοητεύτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα (μόνο 10% δηλώνει ότι δικαίωσε τις προσδοκίες), ενώ το 70% εκτιμά ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν και το χειρότερο (έναντι μόλις 15% που διαφωνεί).

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 22,6%, η ΝΔ 21,1%, τρίτο κόμμα είναι η ΧΑ με 6,3%, το Ποτάμι καταγράφει 5,1%, το ΚΚΕ 4,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,1%, η ΛΑΕ 4% η Ένωση Κεντρώων μπαίνει οριακά στη Βουλή καταγράφοντας 3%, και οι ΑΝΕΛ 2,4%. 6,4% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις εκλογές.

Όσον αφορά την ικανοποίηση από την κυβέρνηση το 77% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο (έναντι 15%), ενώ το 66% χαρακτηρίζει ως λανθασμένη την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές (έναντι 25%).

Σημειώνεται ότι και στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει μειωθεί στο 3%, αν και δεν έχει συρρικνωθεί τόσο όσο σε αυτή της ALCO.
Πηγή: skai.gr