Γεροβασίλη: Ο λαός εμπιστεύεται Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Το δίλημμα που θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές διατύπωσε σήμερα Πέμπτη η απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν θα πρέπει κανείς να φοβάται» την προσφυγή στις κάλπες, καθώς πρόκειται για «στιγμή δημοκρατίας».

Η επιλογή των ψηφοφόρων θα είναι ανάμεσα «στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ή τις παλιές φθαρμένες δυνάμεις που 40 χρόνια, δεν το ξεχνάει αυτό ο ελληνικός λαός, κυβέρνησαν με πολιτικές οι οποίες έφεραν τον τόπο μέχρι εδώ», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, η οποία αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου για την προεκλογική περίοδο.

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός «έχει εμπιστοσύνη» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτοδυναμία, αλλά όχι επειδή είναι αντίθετος σε συνεργασίες.

Αναφερόμενη στη δήλωση του κ. Τσίπρα πως δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε πως το θέμα-αγκάθι δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές, που «ήταν συγκεκριμένες και καταδικασμένες», χωρίς φανερή προοπτική αλλαγής.

«Είναι σαφές, από τη στιγμή που όλες οι συγκλίσεις γίνονται με βάση πρόγραμμα, δεν υπάρχουν συμφωνίες στον αέρα», είπε, ενώ ειδικά για Το Ποτάμι σημείωσε πως μολονότι πρόκειται για νεοσύστατο κόμμα, οι θέσεις του δεν είναι καινούργιες και συστημικές.

«Οι θέσεις αυτού του κόμματος είναι συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και πολλές ακραία συντηρητικές» συνέχισε, τονίζοντας πως αυτό που λέει ο κ. Θεοδωράκης περί «καινούριου», «προφανώς δεν απεικονίζεται πουθενά», επισήμανε.

Αντίθετα, εξέφρασε εκ νέου τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εξηγώντας πως κατά την 7μηνη θητεία της παραιτηθείσας κυβέρνησης «είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία».

Δεν θέλουμε επαναληπτικές εκλογές

Ερωτηθείσα για την περίπτωση «ατυχήματος» μιας τρίτης εκλογικής αναμέτρησης την ίδια χρονιά, είπε ότι «δεν είναι επιθυμία μας να πάμε και σε άλλες εκλογές» και πρόσθεσε πως «αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πραγματικά, υπάρχει μια αναγκαιότητα να γίνουν οι εκλογές τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι σχεδιάζουμε εκλογές όλο το χρόνο».

ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνία και αριστερά

Σχετικά με προβληματισμούς και ενδοιασμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έμεινε εδώ και στήριξε και ψήφισε την υπογραφή της συμφωνίας, ξέρει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνει» και πως, από την άλλη, «κανείς μας δεν είναι χαρούμενος που έχουμε μια συμφωνία η οποία εμπεριέχει αρκετά από αυτά που δεν θα θέλαμε, επομένως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Ως προς τη συμφωνία τόνισε ότι μια συμφωνία τριών ετών με σταθερή χρηματοδότηση και με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα «αποτελεί ένα έδαφος που μπορεί κάποιος να πατήσει πάνω και να παλέψει για καλύτερους όρους», για να υπογραμμίσει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης ο Τσίπρας είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να τραβήξουν αυτόν τον δρόμο, να είναι αυτοί που θα διαπραγματευτούν και στη συνέχεια για τη χώρα».

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι θα παρουσιαστεί το παράλληλο πρόγραμμα που χαράσσεται «με ρεαλιστικούς στόχους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πιο αδύναμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή.... για να φτάσουμε, επιτέλους, να μιλήσουμε για την ανάπτυξη».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να μπούμε σε κανέναν εμφύλιο (σ.σ. της Αριστεράς)» και εξέφρασε την ελπίδα και από την πλευρά των αποχωρησάντων «να μην υπάρξει μικροπολιτική σκοπιμότητα, του τύπου πώς θα αυξήσουμε το εκλογικό μας σώμα», «να μην ακολουθηθεί μία τέτοια λογική, αλλά να προχωρήσουμε με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τις αντιλήψεις που μοιραστήκαμε και συνδιαμορφώσαμε αρκετά χρόνια πριν».

Τέλος, ούτε επιβεβαίωσε ούτε απέκλεισε τη διενέργεια ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr