Κλείσιμο

«Όχι» Κουτσούμπα σε Λαφαζάνη

Την πάγια θέση του ΚΚΕ πως δεν συμμετέχει στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών ούτε προτίθεται να συμμετάσχει σε κάποια κυβέρνηση υπό τους υφιστάμενους συσχετισμούς δυνάμεων εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «κοροϊδία και σόου» την διαδικασία, όπως διεξάγεται, σημειώνοντας μάλιστα πως με τις κινήσεις που έχουν γίνει ευνοούνται ορισμένα κόμματα, και δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας απέρριψε την πρόταση του κ. Λαφαζάνη για αλλαγή του εκλογικού νόμου από την παρούσα Βουλή, πριν τις κάλπες, εξηγώντας πως στη διαδικασία των εντολών διερευνάται αποκλειστικά η δυνατότητα σχηματισμού.

Σχολίασε δε με νόημα πως η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών θα μπορούσε να έχει συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης ήταν μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Λαφαζάνης αναμένεται να παραδώσει την εντολή που έλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο Πέμπτη, στις 13:00 το μεσημέρι.
Πηγή: skai.gr