Γεννηματά: Ο Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και δραπετεύει

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά για την άρνησή του να μετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και τη σπουδή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην προλάβει να φτάσει ο λογαριασμός των 14 δισεκ. ευρώ στο λαό και για να μην συνειδητοποιήσει τι έχει υπογράψει και πόσο έχει αποτύχει η διαπραγμάτευσή του» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ομολόγησε την αποτυχία του την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δραπετεύει... Όποτε χρειάζεται να δράσει επιλέγει την απόδραση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. «Έχει καταρρεύσει κτίριο, μέσα βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, έχουν πάει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, βγάζουν τα πρώτα μπάζα, και όταν είναι να βγάλουν τους ανθρώπους ο δήμαρχος λέει "στοπ δεν ελέγχω απόλυτα το δημοτικό μου συμβούλιο"» δήλωσε δε για τον πρωθυπουργό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι το κόμμα της διαφωνεί με τα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης αλλά στήριξε τα μέτρα, καθώς «η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία. «Το μάρμαρο της διαπραγμάτευσης το πληρώνει κάθε ένας από μας» δήλωσε. «Πώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σταθερότητα και δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την υπάρχουσα βουλή;» διερωτήθηκε. «Λόγω της άρνησης του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση. Φοβάται τις ευθύνες του, οποίος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τα μέτρα έπρεπε πρώτα να συζητήσουν την εξειδίκευση τους, ένα οδικό χάρτη εφαρμογής τους και την αξιολόγηση από τους δανειστές και μετά να συζητήσουν για το ενδεχόμενο εκλογών. «Η αυτοδυναμία είναι μια ακόμη αυταπάτη μόνο μαζί μπορούμε, κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της κρίσης» σημείωσε.

«Μας γονάτισε υπό το βάρος της διαχείρισης που ανέλαβε μόνο του το ΠΑΣΟΚ, αλλά χιλιάδες άνθρωποι που μας είχαν γυρίσει την πλάτη τώρα γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε, εκφράζοντας την ελπίδα της για την ανάκαμψη του κόμματος. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ για τη συμπόρευση όλων των προοδευτικών κεντροαριστερών δυνάμεων.

Όσον αφορά τον προκάτοχό της στην προεδρία Βαγγέλη Βενιζέλο παρατήρησε ότι «έχει αναλάβει την ευθύνη του για την περίοδο της συγκυβέρνησης».
Πηγή: skai.gr