Γερμανία: CDU και SPD ζητούν σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Την ανάγκη να υπάρξει σταθερή ελληνική κυβέρνηση μετεκλογικά, ώστε να προχωρήσουν οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, επισημαίνουν στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει τη Δευτέρα η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη τονίζουν ότι «κατανοούν» την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Αν δεν διαθέτω πλειοψηφία, δεν μπορώ να περάσω με σιγουριά τα συμφωνηθέντα προαπαιτούμενα. Γι’ αυτό πρέπει κανείς να δείξει κατανόηση προς τον Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) για θέματα προϋπολογισμού Έκχαρτ Ρέμπεργκ. «Είναι σημαντικό μετά τις εκλογές να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ δήλωσε: «είναι κατανοητό ότι ο Τσίπρας απευθύνεται ξανά στον λαό με εκλογές. Θα χαιρέτιζα τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού με ευρύτερη πλειοψηφία και τη συμμετοχή φιλοευρωπαϊκών κομμάτων».

Παρόλα αυτά, ο Σνάιντερ επισήμανε με νόημα ότι «και η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται από τους όρους που συνδέονται με την παροχή οικονομικής βοήθειας».

Σημειώνεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βραζιλία την περασμένη εβδομάδα φέρεται να δήλωσε ότι «η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης».
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr