Χρυσόγονος: Δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές

«Μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση έστω και με ετερόκλητες ομάδες γιατί δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές» προειδοποίησε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές Ιανουάριο, Σεπτέμβριο και μετά το Νοέμβριο... Θα έχουμε χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Ο κ. Χρυσόγονος άφησε αιχμές για τη στάση των διαφωνούντων, δηλώνοντας ότι «είναι δεδομένο ότι παραμένω στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα... Αν επρόκειτο να αλλάξω κόμμα, θα είχα παραιτηθεί από την έδρα μου και για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και διότι έχουμε υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις σχετικές γραπτές διαβεβαιώσεις... Δεν τις τήρησε κανείς».

Ο ευρωβουλευτής επέμεινε ότι «η νέα συμφωνία έχει διαφορετικά συστατικά, πολλά από τα οποία βεβαίως είναι οδυνηρά... Έχει όμως και άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι τα ίδια, όπως για παράδειγμα το ότι αυτή η συμφωνία διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι από το αγγλικό» δηλώνοντας ότι «το να επιστρέψουμε σε συνεργασίες με τις πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), θα ήταν σαν να ταυτιζόμαστε μαζί τους.»

Πάντως, ο κ. Χρυσόγονος διευκρίνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία «αν υπάρχει μια υπονοούμενη λαϊκή επιταγή για συνεργασία, έστω και ετερόκλητων και ετερογενών πολιτικών δυνάμεων».
Πηγή: skai.gr