Μαξίμου: Επανέρχεται στο προσκήνιο το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Στο προσκήνιο επανέρχεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών -και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές και τη μικρότερη δυνατή προεκλογική περίοδο των 20 ημερών.

Προεκλογική χροιά είχε εξάλλου και η οξυτάτη επίθεση, της κυβερνητικής εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη στην Αριστερή Πλατφόρμα με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις Λαφαζάνη πως θα παραμείνει η Πλατφόρμα σταθερή στη στάση του «Όχι», καταψηφίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση.

Η κύρια Γεροβασιλη τονίζει ότι «εδώ και τρία χρόνια η Αριστερή Πλατφόρμα καταψήφιζε σχεδόν όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής».

Διερωτάται αν «η μετάβαση στο νέο νόμισμα που εισηγείται ο κ. Λαφαζανης θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι;». Τονίζει ότι «αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα. «Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα;» αναφέρει χαρακτηριστικα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι «το σχέδιο Σόιμπλε είχε υποστηριχτεί ανοιχτά στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο τον κ. Λαφαζανη και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.»

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» προσθέτει.

«Λυπηρό το κατάντημα προσώπων της Αριστεράς σε σκληρή μνημονιακή αντίληψη» ήταν η πρώτη –εξίσου σκληρή- αντίδραση στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας στον ΣΚΑΪ. «Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές» σχολίασαν λίγο αργότερα κύκλοι της συνιστώσας.

«Η χώρα βρίσκεται σε ακυβερνησία πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με εκλογές... Kαλά κάνει ο πρωθυπουργός και θέλει πρόωρες εκλογές» επισήμανε στο μεταξύ στον σταθμό μας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

Ακόμη και μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα μπορεί να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις εκλογές τόνισε εξάλλου την Τετάρτη το μεσημέρι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: skai.gr