Κλείσιμο

Σκουρλέτης: Σχέδιο ανασυγκρότησης και εκλογές

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε πως πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκλογές καθώς όπως είπε η σημερινή πραγματικότητα έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί είναι πολύ διαφορετική από το προηγούμενο διάστημα και δεν πρέπει να παίζουμε με τη δημοκρατία. «Πρέπει να καταστρώσουμε σχέδιο ανασυγκρότησης πέρα από το μνημόνιο».

Σε σχέση με το θέμα των εκλογών, ο υπουργός υποστήριξε ότι χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση από την κοινωνία καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να εγκριθούν από τον λαό. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η αυτοδυναμία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις λέγοντας χαρακτηριστικά «Περάσαμε τρεις εβδομάδες με απανωτά χτυπήματα στην λειτουργία της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνομαι το σοκ που έχουν υποστεί ψηφοφόροι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζω το δικαίωμα στους διαφωνούντες να εκφραστούν με μια ψήφο»

Για τις διαφωνίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ενοποίησής του και ότι αν πάμε σε εκλογές θα δούμε πως θα διαμορφωθούν και οι λίστες.

«Αν πάμε σε εκλογές σύντομα, σε 3 ή 4 εβδομάδες δηλαδή, ένα συνέδριο του κόμματος προφανώς δεν θα καρποφορήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης δήλωσε:

«Θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση είναι αυτονόητη, μετά το χάσμα που προκλήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» 


Πηγή: skai.gr