Κορωνάκης: Θα βρεθούμε δίπλα στους αγώνες του λαού κατά του μνημονίου

Τη συγκρότηση ενός σχεδίου που "δεν θα μετατρέπει το μνημόνιο σε πολιτική μας" και ταυτόχρονα θα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την οργάνωση του βασικού συμμάχου κυβέρνησης και κόμματος, "του ίδιου του λαού", υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Αυγή ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης περιγράφοντας την πορεία του κόμματος προς το έκτακτο συνέδριο, το οποίο δεν πρέπει να είναι "εσώκλειστο" αλλά, χρησιμοποιώντας τις προβλέψεις του καταστατικού, να στραφεί πιο πολύ στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Κορωνάκης επισημαίνει την ανάγκη οι αποφάσεις του συνεδρίου να ληφθούν σε "ανοιχτό διάλογο με ό,τι κινείται στην Ευρώπη", καθώς και το γεγονός ότι η ενότητα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ "πολιτικό σχέδιο αντιμετώπισης των δυσμενών συσχετισμών το οποίο φάνηκε να πετυχαίνει στην πορεία του", διαμηνύει πως "η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην ΚΟ τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο".

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει δε ότι "θα βρεθούμε δίπλα στους αγώνες του λαού και ταυτόχρονα σε συνθήκες επιτήρησης θα παλεύουμε να βρεθούν αντίμετρα για να εξουδετερώσουν τα δυσμενή μέτρα και να βελτιώσουν τη ζωή του".

"Η αντίφαση είναι υπαρκτή, βεβαίως, δεν την παραγνωρίζω, αλλά ο στόχος θα είναι να έχουμε ένα σχέδιο που με τις μάχες σε όλα τα επίπεδα, στο κυβερνητικό, στο κοινοβουλευτικό και μέσα στην κοινωνία με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση, ακόμη κι αυτά τα αρνητικά μέτρα θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε οργανώνοντας ταυτόχρονα την απεμπλοκή μας από τους εκβιασμούς. Είναι ένα σχέδιο εξαιρετικά δύσκολο, αλλά για όλους τους λόγους του κόσμου πρέπει να νικήσει" προσθέτει.

Την απεμπλοκή από τα μνημόνια ζητεί στο μεταξύ από την κυβέρνηση ο τέως υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, που "πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κουραστεί να καταθέτουμε συνεχώς στα συλλογικά όργανά του".

Πηγή: skai.gr