Σόιμπλε: Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια για την Ελλάδα

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές της Μπούτεσταγκ να ψηφήσουν υπέρ της παροχής εξουσιοδότησης στην καγκελαρία  για διαπραγμάτευση του τρίτου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα:

«Παρακαλώ όλους να πουν ‘ναι' στο αίτημα», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σόιμπλε, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια να λύσουμε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα».

Τόνισε περαιτέρω ότι θεωρεί εφικτό το θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις αλλά και ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους αποκλείεται από τους ίδιους τους κανόνες της ΕΕ . 

Ωστόσο άσκησε εκ νέου κριτική προς την ελληνική πλευρά, λέγοντας ότι τίποτα από «αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν η Ελλάδα είχε τηρήσει τις υποσχέσεις της, επισημαίνοντας ότι «στο τέλος του προηγούμενου έτους η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο.» 

Ο κύριος Σόιμπλε τόνισε εκ νέου την ανάγκη για  βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και υπογράμμισε  «ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο και πρέπει η ίδια να τις υλοποιήσει.».

 «Το θέμα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη», διότι πρέπει να δημιουργήσουμε αξιόπιστες βιώσιμες δομές, δήλωσε.

 «Εμείς θα εργαστούμε τις επόμενες εβδομάδες με όλες μας τις δυνάμεις για μια επιτυχή κατάληξη (...) δεν χρειάζεται να μου κάνει κανείς μάθημα. Εγώ θέλω λύσεις οι οποίες να μπορούν να λειτουργήσουν», είπε τέλος ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε. 


Πηγή: skai.gr