Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου: Στόχος άμεση λύση μετά το δημοψήφισμα

Διαβάστε ακόμη: Τα πολιτικά σενάρια μετά την 5η Ιουλίου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στην οποία μετέσχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κυβερνητικοί κύκλοι εξήραν την ψυχραιμία των πολιτών στην πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και επισήμαναν ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει άμεσα την απεμπλοκή από την κατάσταση αυτή. Στόχος της Αθήνας μια συμφωνία που θα δίνει άμεσα λύση, ώστε να ξαναρχίσει η ροή χρήματος από τους εταίρους για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μάλιστα, από το Μαξίμου εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για άμεση λύση την επομένη κιόλας του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. 

Στο μεταξύ, αναγγελία χρεοκοπίας της χώρας περιλαμβάνουν οι δυο χθεσινές (Παρασκευή) επιστολές που απέστειλαν προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλαους Ρεγκλινγκ.

Για τον κίνδυνο να χαθεί ένα τρισεκατομμύριο ευρώ αν η Ελλάδα καταρρεύσει, προειδοποιεί στο μεταξύ τους εταίρους ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Πάντως ό,τι και να γίνει, ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι «την Τρίτη οι τράπεζες θα ανοίξουν».

Σε άλλη συνέντευξή του, στη Guardian, o υπουργός Οικονομικών δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ότι η χώρα μας έχει αποθέματα πετρελαίου έξι μηνών και φαρμακευτικών ειδών τεσσάρων μηνών.
Πηγή: skai.gr