Κλείσιμο

Φλαμπουράρης: Με ΟΧΙ δε θα πάρουν πίσω δυο-τρία μέτρα ακόμη;

Μόλις προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα, οι δανειστές πήραν πίσω ένα μέτρο, με «Όχι» στο δημοψήφισμα «δεν θα πάρουν πίσω αλλά δυο-τρία», δήλωσε στα Νέα του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε να ταλαντεύεται όσον αφορά τις πιθανότητες μιας συμφωνίας με τους εταίρους μετά από τυχόν «Όχι» την Κυριακή, δηλώνοντας αρχικά πως η κυβέρνηση θα «επιδιώξει» συμφωνία και στη συνέχεια εμφανιζόμενος σίγουρος πως οι πιστωτές θα δεχτούν τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.

Δεν απάντησε όμως με σαφήνεια στο ερώτημα για το τι θα γίνει σε περίπτωση που οι εταίροι δεν υποχωρήσουν.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε, και εκείνοι θα γίνουν σίγουροι μετά το δημοψήφισμα», είπε στη συνέχεια ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας επίσης πως και οι εταίροι θέλουν να αποφύγουν χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς θα έχει συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εγώ πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», είπε.

Ο κ. Φλαμπουράρης απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση επέλεξε το δημοψήφισμα επειδή η πρόταση των δανειστών δεν θα περνούσε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, αποσαφήνισε ότι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή επιλογή για την κυβέρνηση, παρά μόνο σε περίπτωση που η το κείμενο συμφωνίας που – εκτίμησε – θα υπάρξει στο τέλος καταψηφιστεί από τη Βουλή.

Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης επέκρινε έντονα τα μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενος πως προέβαλαν τη συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» πολύ περισσότερο από τη συγκέντρωση του «Όχι».

Είπε μάλιστα πως ακόμα και τα κρατικά ΜΜΕ δεν είναι υπέρ του «Όχι», λέγοντας ότι το πρωί έβλεπε ΕΡΤ και «νόμιζα ότι έβλεπα ΣΚΑΪ».
Πηγή: skai.gr