Τσίπρας: Να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία – Καμμένος: Έχουμε πόλεμο

Μήνυμα στον ελληνικό λαό να διαφυλάξει «ως κόρη οφθαλμού» της εθνικής ομοψυχίας απέστειλε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του μετά τον Πάνο Καμμένο στο Πεντάγωνο. Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε όμως ο υπουργός Άμυνας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «χωρίς δραματοποιήσεις πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία. Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι ένα, επαναλαμβάνοντας ότι η δυσκολία που περνάει η χώρα είναι πρόσκαιρη και πυλώνας της ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα, στις δημοκρατικές διαδικασίες.»

Όσον αφορά το θέμα της περιστολής των αμυντικών δαπανών που ανέκυψε την Τετάρτη, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα αποδεχθεί μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες μέσα στον κοινωνικό ιστό και αφορά κυρίως σε μειώσεις των μισθών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Οφείλουμε όμως είπε να διατηρήσουμε τον πυλώνα της κυριαρχίας και είναι η κυβέρνηση αυτή που θα αποφασίσει το πως θα διανείμει τους πόρους και το πώς θα γίνουν περικοπές».

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η χώρα διατηρεί και ενισχύει τη γεωπολιτική της δυναμική και ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού, υπάρχουν όμως «ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για αναβάθμιση της γεωπολιτικής δυναμικής της χώρας.»

Ερωτηθείς δε από δημοσιογράφους για το ότι αυτές τις μέρες ακούγεται κούρεμα καταθέσεων, απάντησε «ακούγονται πολλά αυτές τις μέρες...»

«Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει» δήλωσε πάντως ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας το κύμα διαφοροποιήσεων από βουλευτές των ΑΝΕΛ στο θέμα του δημοψηφίσματος.
Πηγή: skai.gr