Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Εθνικός μονόδρομος η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ

Ηχηρό μήνυμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη απηύθυνε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ αποτελεί εθνικό μονόδρομο.

«Το δημοψήφισμα πρέπει να υπηρετεί τη δημοκρατία και να μην ταράξει την ενότητα της χώρας. Η Ευρώπη και το ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφάλειας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο της Εθνικής Λούκα Κατσέλη.

Από την πλευρά της, η κ. Κατσέλη εξέφρασε τη συμφωνία της με τις επισημάνσεις του κ. Παυλόπουλου. Παραδέχθηκε ότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές, αλλά διαβεβαίωσε ότι στο τραπεζικό σύστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αντεπεξέλθει, και ότι υπάρχει ρευστότητα, και κατ’ επέκταση ασφάλεια.

Έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες «να ενισχύσουν την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη στιγμή» και να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας μας στην Ευρωζώνη απηύθυνε εξάλλου ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Πηγή: skai.gr