Αιμορραγεί η παράταξη των ΑΝΕΛ - Διεγράφη ο Δαμοβολίτης

Ρωγμές προκαλεί στην κυβερνητική παράταξη το δημοψήφισμα. Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε σήμερα να ακυρωθεί και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πράξει ανάλογα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν ψηφίζει κλειστές τράπεζες, ούτε έχει εντολή από τους ψηφοφόρους του στη Λάρισα να ψηφίσει το κούρεμα των καταθέσεων.

«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Δαμαβολίτης, λέγοντας ότι «αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε;», είπε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του "ναι"», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει "ναι"» και τόνισε ότι εφόσον ζητηθεί απο τον κ. Καμμένο να παραιτηθεί, θα το πράξει και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει την έδρα του.

Διαφοροποιημένος, ως προς τη στάση του απέναντι στο δημοψήφισμα εμφανίστηκε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και εξάδελφος του Πάνου Καμμένου, Δημήτρης Καμμένος που ζήτησε να αποσυρθεί το δημοψήφισμα.

«Είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση μας στην Ευρώπη και το ευρώ. Το ερώτημα που έχει τεθεί στο δημοψήφισμα δεν έχει βάση», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ευβοίας Νικόλαος Μαυραγάνης, ο οποίος τόνισε ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή, πέραν του ΝΑΙ στο προσεχές δημοψήφισμα, είναι αστήρικτη, ανεδαφική και οδηγεί στην υποδούλωση της χώρας για 40 χρόνια.

Χαρακτήρισε δε το δημοψήφισμα νόθο και σημείωσε ότι τα φρούρια πέφτουν, όταν στηρίζονται σε Δούρειους Ίππους.

«Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη στάση των τεσσάρων βουλευτών του, ενώ ερωτηθείς αν θα τεθούν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανέφερε ότι, ο μεν Δαμοβολίτης του είχε δηλώσει την προθεσή του να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις τόνισε ότι εξετάζεται η παραπομπή τους στο πειθαρχικό. 






Πηγή: skai.gr