Κλείσιμο

Διευκρινίσεις Δραγασάκη για τα περί ακύρωσης δημοψηφίσματος

Διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο να ματαιωθεί το δημοψήφισμα έδωσε  μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Δραγασάκης, ποτέ δεν ειπώθηκε ότι «η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μη γίνει το δημοψήφισμα» ή «ανοικτό να ακυρωθεί το δημοψήφισμα».

«Είναι μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, και η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά» σημείωσε. «Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση... πάμε σε πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο» είπε ακόμη. 

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο Τσίπρας θα συμβολίζει τον αγώνα ενός λαού» τόνισε πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση είναι συμπαγής κι ενιαία, δίνει από κοινού τη μάχη» διαβεβαίωσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί κοινωνικά δίκαιη συμφωνία με σταθερούς κανόνες για τους πολίτες, τους επενδυτές και τους καταναλωτές. «Η πρόταση των Θεσμών δεν ήταν βιώσιμη. Ζητούμενο η βιώσιμη συμφωνία. Στις ιστορικές στιγμές όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» είπε.

«Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας διετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΤτΕ κατέθεσε αίτημα για επέκταση του ορίου του ELA.

«Το πρόγραμμα (σ.σ του EFSF) σήμερα έληξε τυπικά, στην πραγματικότητα έχει τελειώσει από το καλοκαίρι. Μας ενδιαφέρει να διασώσουμε τη χώρα από απειλές που δεν έχουν υπόσταση. Οι λαοί στην Ευρώπη έχουν πειστεί κακώς ότι οι Έλληνες ζητούν λεφτά και δεν αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους» τόνισε.

Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα και για αναστολή της πληρωμής του ΔΝΤ. «Υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί αργότερα το Ταμείο» σημείωσε. «Για να βρούμε λύση πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα... Το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο. Σήμερα λήγει πρακτικά» παρατήρησε.

«Η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας. Χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός για το χρέος ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο» πρόσθεσε.

«Το πρόγραμμα πρέπει να είναι της Ελλάδας, όχι να της το δίνουν με σκονάκι και να υποκρινόμαστε ότι είναι δικό της» δήλωσε δε ο κ. Δραγασάκης.
Πηγή: skai.gr