Γιούνκερ: Ο ελληνικός λαός πρέπει να πει "Ναι" στην Ευρώπη - Ένα "όχι" θα σημαίνει "όχι" στην Ευρώπη

Δεν είναι η Ευρώπη ένα θέατρο διαμάχης, μεταξύ των εθνικών συμφερόντων, όσο δικαιολογημένα και να είναι αυτά, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στην Ευρώπη, καμία δημοκρατία δεν αξίζει περισσότερο από καμία άλλη. Η ψήφος είναι ψήφος και ο λαός είναι λαός, σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

Η καλή θέληση εξανεμίστηκε με αυτό που είδε ολόκληρη η Ευρώπη το προηγούμενο Σάββατο.
Τακτικά και λαϊκίστικα παιχνίδια εξανέμισαν όλες τις ελπίδες. Αισθάνομαι προδομένος διότι δεν αναγνωρίστηκαν επαρκώς οι προσπάθειές μου ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Αποκλείστηκαν οι φωνές όλων αυτών που εργάζονται μαζί μου για να κρατήσουμε την Ευρώπη Ενωμένη. Άκουμε αναφορές για τελεσίγραφα. Από που έρχονται οι απειλές και οι προσβολές, διερωτήθηκε ο κ. Γιουνκέρ, λέγοντας πως ποτέ δεν δώσαμε τελεσίγραφα.

Ακόμη και σήμερα είμαστε προσηλωμένοι με υπομονή να βρεθούμε στο τραπέζι για να υπάρχει κοινός τόπος. Το να βάζεις μια δημοκρατία απέναντι σε 18 δεν είναι αντιπροσωπευτική της εικόνας του έθνους των Ελλήνων, τόνισε.

Ήρθε η ώρα για την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας να αναλάβει την ευθύνη, να πει στους Έλληνες τι διακυβεύεται.

Είναι η στιγμή της αλήθειας.

Δεν αφήσαμε τους Έλληνες να καταρρεύσουν , δεν απογοητεύσαμε τους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλουμε να παραμείνουν ενωμένοι

Ζητώ από τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν "Ναι", ανεξαρτήτως της ερώτησης που θα τους τεθεί.

Αν οι Έλληνες πουν "Ναι" στις προτάσεις που δημοσιοποιήσαμε χθές, τόσο το καλύτερο ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση βάλει ως ερώτημα στο δημοψήφισμα την πρόταση των θεσμών, την πρόταση που θέλαμε να συζητήσουμε με τους φίλους μας.

Θα ζητούσα από τους Έλληνες να πουν "Ναι", γιατί από την ελληνική ψήφο θα εκπέμψουν ένα θετικό μήνημα για την Ευρώπη.

Συμπαθώ τους Έλληνες και θα τους έλεγα ότι δεν πρέπει να αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε. Πρέπει να πείτε "Ναι" όποια κι αν είναι η ερώτηση.

Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη, η Ευρώπη είναι η Ελλάδα κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ ερωτηθείς για το τί θα σήμαινε ένα "Όχι" στο δημοψήφισμα, απάντησε ότι το "Όχι", ισοδυναμεί με ένα "Όχι" στην Ευρώπη

Πηγή: skai.gr